s

s

sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Aaltopitsiä

Nyt esittelyyn pääsee viimeinen JyJy-työ. Nämä sukat on valmistuneet jo maaliskuun puolella. Halusin tehdä tästä ihanasta kimaltavasta langasta pitsisukat. Halusin sukkiin yksinkertaisen mallineuleen, koska lanka on raidallinen. Mielestäni aaltopitsi sopi hyvin tälle langalle.


Raitoja en yrittänytkään kohdistaa, koska tässä langassa raidan vaihtokohta ei ole niin selvä. Aloitin toisen sukat siitä, mihin toinen loppu. Ihan ei yksi kerä riittänyt näihin sukkiin, vaikka langankulutus onkin tasan 100g. Kuviin on tosi vaikea saada langan kimallusta esiin. Luonnossa nämä kimaltaa paljon enemmän.


Ohje näihin sukkiin on novitan kevät 2013 lehdestä. Ja joitain pieniä muutoksia tein. Tein vahvistetun kantapään ja poimin kantapään reunasta vähemmän silmukoita kuin ohjeessa. Sekä teräosassa on vähemmän silmukoita.


Oon ite tyytyväinen näihin sukkiin. Jännä huomata että alan pikkuhiljaa tykästymään ohuisiin sukkalankoihin. Ovat kyllä mukavat jalassa :) Varmasti tulee tulevaisuudessa käytettyä enemmänkin ohuita sukkalankoja. Tässä langassa ois vielä muitakin ihania värejä, joita tekin mieli tilata :)

Aaltopitsisukat JyJy19
lanka: Rico Design Superba Las Vegas (103) 100g
puikot: 2,5
ohje: novita kevät 2013 malli 47

Nyt on siis tämän vuoden jyjy valmis. Langankulutus näihin 20 työhön on 4280g (9857m). Sit vaan seuraavaa haastetta odottamaan. Lankapaastokin on sujunut ongelmitta. Näiden sukkien osalta lankapaastoon tulee 94g.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti