s

s

sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Pienelle työmiehelle

Tein kummipojalleni 2-vuotis syntymäpäivälahjaksi virkatut työkalut. Oon tehnyt jo aikaisemmin näitä aika monetkin. Ohjeen näihin oon ostanut muutama vuosi sitten knittingroomista.

Työkalulaatikko
lanka: carolina 254g, cotton nr.8 71g yht 325g
koukku 2,5

Työkalulaatikossa ja sahan terässä on vahvikkeena muovia. Ohjeessa oli laitettu pahvia, mutta itse oon joka kerta päätynyt muoviin, koska se kestää paremmin. Muuten työkalut on täytetty vanulla.


Tein myös ohjeesta poiketen työkalulaatikon pohjankin kaksinkertaisena ja laitoin väliin muovin tueksi. Näin se kestää paremmin. Settiin kuuluu myös vyö, johon työkaluja voi laittaa.


Työkalut on nopeita tehä, työkalulaatikon teko vie enemmän aikaa. Lahja oli mieluinen ja pääsi heti leikkiin. Sekä synttärisankarin, että sisarusten.


Ompelin pakettiin myös muutaman paidan. Näitä peruspaitoja on nopea ja helppo tehä. Ryhmähau-paita oli mieluisin ja pääsi heti päälle.


Raglanpaidan kaava on ottobre 1/2016 lehdestä malli 3. Toisten paitojen kaava suuri käsityö 5-6/2015 lehdestä. Raglanpaidasta oon suoristanut helman. Traktorikangas on kootin, kolmen kopla verson puodista ja ryhmähau ippalasta.


T-Paidat on samalla raglanpaidan kaavalla. Isonsin vaan hiukan kaula-aukkoa, lyhensin hihoja ja paidan pituutta. Kumpikin kangas on ostettu ippalasta. Kaikki paidat ovat kokoa 86cm.2 kommenttia:

  1. Onpas ollut varmasti mieleinen lahja. Tuo työkalupakki on kiva idea. Ahkerakin olet ollut, noin monta paitaakin.

    VastaaPoista